Hur löser man dagens utmaning av laddning och förvaring av tekniska hjälpmedel?

Hur löser du problemet med att era klassrum har för få eluttag för att ladda alla elevers datorer och tekniska hjälpmedel? Och hur ska dessa förvaras på ett säkert sätt? Befintliga klassrum är inte anpassade efter dagens behov vilket gör laddning av datorer och andra hjälpmedel svårt.

En stor utmaning inom skolan framöver är just hur man hanterar de tekniska hjälpmedel som behövs i undervisningen. Många lärare är tvungna att lägga de första 10 minuterna av sin lektion på att hantera laddning vilket blir mycket förlorad tid av undervisning. Dels handlar det om att hitta sätt för att förvara datorer och laptops på ett säkert och smidigt sätt och dels om hur laddning ska fungera när man har ett fåtal uttag i klassrummet längst med väggarna och eleverna sitter centrerat i klassrummen.

Laddning
Vill man inte ha en massa trassliga förlängningssladdar liggande på golven i klassrummen kan man lösa detta på två sätt. Det ena är att göra en omfattande renovering och dra ny el i golven för att skapa uttag där de behövs. Detta är ofta en omfattande och dyr process men löser dina problem. Det andra alternativet är att skaffa en flytt laddningshubb. På så sätt löser du laddningsproblemet på ett enkelt och smidigt sätt och kan flytta laddstationen så att den passar elevernas behov.

Förvaring
En annan utmaning är hur man ska förvara laptops på ett säkert men samtidigt smidigt sätt. Även här finns det två lösningar. Den första är att skaffa ett säkerhetsskåp som ska vara fast förankrat i ett rum. Problematiken med dessa är att det inte går att ladda datorerna under tiden och att säkerhetsskåpet inte är flyttbart.
Det andra alternativet är att skaffa en mobil laddvagn som både löser problematiken med säker förvaring och laddning. Fördelen med detta är att du enkelt kan rulla ut vagnen till klassrummet på morgonen med vetskapen om att alla datorer är laddade och redo att användas.