Nyhet! Möbler som pratar med dig

På många skolor liksom på medelstora och stora företag används idag ett webbsystem för att hantera mobila enheter som telefoner, bärbara datorer och iPads på avstånd. Någonting liknande har tidigare inte funnits för möbler, laddvagnar och laddningsstationer, men nu har zioxi utvecklat ett sådant system, kallat zioxi onView. Systemet hjälper till att förenkla livet för dem på skolor och företag som ansvarar för både digitala enheter och möbler.

UNDERLÄTTAR OCH SPARAR TID

Alla som har ansvar för ett flertal laddvagnar eller laddningsstationer vet hur mycket tid det kan gå åt för att kontrollera enkla saker som att vagnen eller laddstationen är ansluten till eluttaget på kvällen, att dörrarna är låsta och att alla mobila enheter ligger på laddning i skåpen.Med onView får administratören tillgång till data från samtliga uppkopplade enheter och kan på ett ögonblick se den information som behövs för att exempelvis kunna avsluta arbetsdagen eller veckan utan att behöva gå runt och fysiskt kontrollera alla laddvagnar.

VAD ÄR ONVIEW?

OnView är en molnbaserad lösning där en skolas tekniska hjälpmedel kan prata med varandra samt skicka automatisk information till de användare som behöver den. Till exempel kan en lärare få ett meddelande tio minuter innan lektionen börjar att alla elevers datorer nu är färdigladdade och redo att hämtas ut. På så vis slösas inte onödig tid av lektionen på att styra upp tekniska problem utan allt är färdigt och lektionen kan starta direkt. Detta är mycket användbart framförallt inom skolan där både lärare och elever styrs av ett pressat schema och där var minut är värdefull.

Under 2018 har onView funnits på alla laddningsbara powerHubar och kommer inom kort att finnas som tillval för zioxis chromebook- och datorvagnar. Det finns också bord med onView-funktionalitet som kan berätta om bordet används frekvent eller inte. Detta kan användas som underlag för omplacering av bord till platser där de tjänar sitt syfte bättre.

EXEMPEL PÅ FUNKTIONER I ONVIEW:

Email-notiser
Få ett email när en powerHub behöver ladda batteriet

Spara pengar
Sätt ett schema i datorvagnen så att datorerna laddas när strömmen är som billigast

Tidsbegränsa användande
Se till att powerHub bara går att använda under t ex vardagar kl 8-00-16.00 för att undvika obehörig användning på helger, kvällar och nätter.

Var finns det plats?
Hitta snabbt en ledig sittplats eller ett ledigt konferensrum

Statistik
Se hur mycket den inköpta utrustningen används. Kanske finns det en powerHub som används väldigt lite och som kanske kan flyttas till en annan plats? Används alla bord och sittplatser optimalt, eller finns det rum som är mindre populära?

VI PÅ ZIOXI

zioxi utgår alltid från de behov som finns och att få in teknologi i möblerna – och det är detta som skapar det unika med zioxi. Det finns inte många företag, om ens något, idag som likt zioxi kombinerar snygg design med användbara tekniska lösningar, anpassade för sina kunder.