Så möblerar du för en kreativ och lärande miljö

Hur bör du inreda en arbetsplats eller ett klassrum för att skapa en kreativ och lärande miljö? Den frågan arbetar vi på Zioxi med dagligen och tar fram produkter och lösningar som skapar förutsättningar för en optimal arbetsmiljö. Här ger vi dig 5 tips på hur ska tänka när du väljer möbler till arbetsplatsen.

TÄNK PÅ FÖRVARING OCH LADDNING

Under de senaste åren har användningen av surfplattor och datorer ökat markant. Detta innebär nya utmaningar gällande laddning och förvaring av dessa enheter. När det kommer till laddning är det svårt att hålla koll på att alla enheter är laddade inför nästkommande dag. Se därför till att ha förvaringsskåp med inbyggd laddning. Själva förvaringen kan också vara en utmaning gällande säkerhet och stöldrisk. Ett tips från oss är att förvara enheterna i ett laddningsbart skåp som är enkelt att förflytta när de ska användas. Skåpet bör sedan placeras i ett säkert rum som saknar fönster, vilket gör det svårare att bryta sig in i.

HITTA MÖBLER SOM FRÄMJAR GOD ERGONOMI

Ergonomi är oerhört viktigt för att vi alla ska må bra, inte skada oss och klara av både skola och arbete. I dagens samhälle har vi blivit allt mer stillasittande, både barn och vuxna och det gäller då att hitta möbler som är anpassade och möjliga att justera. Vi människor varierar väldigt mycket i längd vilket gör att traditionella bord och stolar sällan passar alla. Leta efter möbler som är justerbara – stolar, bord och skärmar för att skapa bästa förutsättningar för varje individs behov. Det är även bra att skapa flera typer av arbetsplatser för att möjliggöra variation under dagen.

LETA EFTER FLEXIBLA MÖBLER

Möbler som är flexibla och enkla att flytta är att föredra på arbetsplatsen. Genom att enkelt kunna vika ihop bord och flytta dem möjliggörs flera olika arbetsmiljöer.  Då kan ni enkelt flytta möblerna för grupparbeten eller för att skapa mer yta i rummet till andra övningar och aktiviteter.

TÄNK PÅ DESIGNEN

Designen kan ibland tyckas vara sekundär när det kommer till en skolmiljö eller arbetsplats. Vi anser att designen är avgörande för att främja en kreativ och lärande miljö. Med snygga möbler skapas en bättre känsla i rummet och ger mer inspiration till lärande. Tänk också på att möblerna behöver vara robusta för att tåla många år av användande och se bra ut över tid.

HITTA SMARTA MÖBLER

Smarta möbler är det senaste inom branschen och sparar dig som användare mycket tid. Med molnbaserade Zioxi onView får du som användare information om enheterna är inkopplade för laddning och om förvaringsskåpen är låsta. Det gör din dag enklare och du slipper gå och fysiskt kontrollera alla laddningsskåp manuellt.